Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erdek'te bir zamanlar Zeytinspor vardı

Erdek

Zeytinspor'un kurucularından Fehmi Abacı: Çok iyi futbol oynuyorduk”

Bir dönemler Erdek’in güçlü amatör spor kulüplerinden olan Zeytinspor’un kurucuları arasında yer alıp, uzun yıllar yönetim kurullarında da görev yapan Fehmi Abacı, “Çok iyi futbol oynayan bir takımımız vardı” dedi.
01.04.1936’da, Erdek’te doğan ve uzun yıllar Erdek Mal Müdürlüğü’nde “muhasebe şefi” olarak çalışan Abacı, Zeytinspor ile ilgili şöyle konuştu:
“Zeytinspor, Erdek’teki esnaf ve halkın kulübü olup onları desteğiyle ayakta kalıyordu. Hüseyin Kun’un (Vitamin Hüseyin) da kulübümüze katkıları büyüktü. Hep futbolculuğu, hem de antrenörlüğü başarılıydı. Antrenmanlarımızı geceleri yapardık. 

Belediyenin desteklediği Erdek Gençlik’i genelde yeniyorduk. Ancak aramızdaki maçlar çok gergin ve olaylı geçiyordu. Nitekim, onları sezonun son maçında yenerek şampiyonluktan edince dönemin Belediye Başkanı Ali Haydar Sarı, her iki kulüp yöneticilerini bir araya getirerek, 1973 yılında, Erdekspor Kulübü adı altında birleşmelerini sağladı. Dönemin Kaymakamı Cemal Eryavuz’du. Ben de, Erdekspor Kulübü’nün kurucuları arasında yer aldım.”
Abacı, 1958-1982 yılları arasında, Erdek’in futboluna hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.
ZEYTİNSPOR’UN TARİHÇESİ
1959 yılında, Mustafa Aysan’ın kurucu başkanlığında Erdek’in sporunun hizmetine, yeşil-beyaz renklerle sokulan Zeytinspor’un ilk yönetim kurulunda Nurettin Gül(Çavuş), Hüseyin Önder, berber Hüseyin Çağlar, Hamdi Sever, sucu Osman Bulut, belediye fen işleri müdürlüğü teknisyeni Muhsin Çalgın, Mustafa Torun, Hakkı Damar, Cemil Özeren ve Rahmi Yamanus görev üstlendi.
Yıllarca Balıkesir bölgesi, Marmara Grubu 1. Amatör Futbol Ligi’nde mücadele veren Zeytinspor, Erdekspor ile ezeli rekabet içinde, başarılı sonuçlara imza attı. 1973 yılında Erdek Gençlik Kulübü ile birleşerek, Erdekspor Kulübü’nün kuruluşunu sağlayan Zeytinspor Kulübü’nün, Ramiz Tırpan’ın başkanlığındaki son yönetim kurulunda Hüseyin Çağlar, Hüseyin Kun(Vitamin Hüseyin), Fehmi Abacı ve Hamdi Sever görev yaptı.
ZEYTİNSPOR’DA FORMA GİYENLER
Zeytinspor’da başarıyla forma giyen futbolculardan bazıları ise şunlar:
Mehmet Özeren, Hasan Cebeci, Mustafa Ulaş, Ali Damar, Enver Damar, Yaşar Kahraman, Ali Sever, Ferdi Yürüten, kaleci Yaşar Özgü, Hasan Yavuzer, Hasan Bayramoğlu, Hasan Taman, Hasan Gümüştaş, kaleci Ali Kocabıyık, Mehmet Çalışkan, İsmail Çalışkan, Mehmet Keke, Hüseyin Andaç, Hüseyin Lâp, Ahmet Ateş, Rıdvan Yeral, kaleci Erol Çandır, Ünal Akgün, Mustafa Kulalı, İsmet Ocak, Şaban Tekkanat, Nevzat Görgün, Hüsnü Çolakoğlu.
Haber : Önder Balıkçı



recep can gümüştaş
2.01.2015 18:33:59
Benim amcam Zeytin spor da oynamıştır.Sanırım Hasan Gümüştaş yazılan amcam Mehmet Gümüştaş olmalı.

İnanç bükem
18.08.2023 14:43:24
Ben Erdek zeytinsporda iki sene oynadım neden zeytinsporda oynayan futbolcular da adım yok

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı